روش صحیح نگهداری از لیفتراک
نگهداری از لیفتراک به عنوان وسیله کاربردی در جابجایی وسایل سنگین الزامی است. در پروژههای مختلف صنعتی یا ساختمان سازی که روزانه حمل بار سنگین در آن وجود دارد، استفاده از لیفتراک زیاد بوده و باید قطعات مختلف آن از نظر سلامت مورد بررسی قرار گیرد. یکی از قطعات مهم که برای تولید انرژی در این دستگاه تعبیه شده باتری است. یکی از روشهای نگهداری از لیفتراک توجه به زمان مناسب شارژ باتری و بررسی سالم یا فرسوده بودن آن است.
در نگهداری از لیفتراک توجه به کارکرد موتور و رفع نقصهای آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار میباشد زیرا موتور نیروی مورد نیاز برای حرکت را در این دستگاه فراهم میکند. برای نگهداری این دستگاه صنعتی باید به اهرمهایی مانند شاخک و دکل که با کمک آنها بار جابجا میشود، دقت نمایید. انواع مختلفی از لیفتراک با توجه به توانایی آنها در حمل بار و نوع محیط مورد استفاده وجود دارد. باید متناسب با هر کدام از انواع لیفتراک نگهداری و مراقبت دورهای از آنها انجام شود. تولید کننده این دستگاه راهنمایی برای استفاده و مراقبت از آن در اختیار خریداران قرار می دهد. بهتر است با توجه به قطعات به کار رفته در هر لیفتراک و راهنمای آن از قطعات مراقبت نمایید. تعمیرگاه لیفتراک مهران امیدوار است این مطلب راهنمایی کافی را در اختیار شما بگذارد.
در فاصله زمانی مشخص باتری لیفتراک را بررسی کنید
در نگهداری از لیفتراک توجه به باتری از اهمیت زیادی برخوردار است. معمولا وقتی یک سوم شارژ باتری که باقی میماند زمان مناسبی برای شارژ مجدد است. اگر نگران سلامت باتری لیفتراک هستید نباید قبل از اینکه باتری صد در صد شارژ شود از برق خارج نمایید. شارژ بیش از اندازه و زود هنگام نیز میتواند، آسیب زننده باشد بنابراین بعد از گذشت یک روز کاری برای شارژ باتری اقدام نمایید. بهتر است از شارژرهای همسان سازی شده استفاده کنید و مکان ذخیره مجدد باتری مشخص باشد.
یکی دیگر از نکاتی که باید به آن در مورد سرویس و نگهداری لیفتراک توجه کنید، سطح مایع موجود در باتری است. آب بکار رفته در این قطعه از دستگاه باید از نوع دیونیزه یا آب مقطر باشد. میزان مایعی که در باتری بکار میرود باید به اندازه بوده و طبق راهنمای دستگاه اجرا شود. اگر رطوبت اطراف دستگاه بیش از اندازه باشد برای انبساط و کارکرد بیشتر دستگاه مشکل بوجود میآید. اسید و بازی بودن محیط باتری نیز بررسی میشود که این مورد نیز در عملکرد دستگاه نقش مهمی دارد.
شستشوی باتری در نگهداری از لیفتراک تاثیر گذار است به دلایل مختلف گازهای اسیدی موجود در باتری بر روی دیواره بالایی این قطعه رسوب میکند که در طولانی مدت برای باتری مضر است. این دستگاه صنعتی به دلیل کار کرد مداوم در محیط باید به صورت هفتگی و ماهانه مورد بررسی قرار گیرد و تمام نکات یادداشت شود. توجه به سطح مایع داخل باتری و وزن باتری بعد از شارژ شدن از نکاتی است که باید به طور مرتب چک گردد. در طولانی مدت خوردگی در باتری و یا اتصالات موجود در این قطعه مورد بررسی قرار میگیرد. در صورتی که هیچگونه آشنایی با قطعات موجود در لیفتراک ندارید از افراد با تجربه کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید: چک لیست سرویس دورهای لیفتراک
تفاوت نگهداری از لیفتراک دیزلی و برقی
نگهداری از لیفتراک با توجه به نوع دستگاه و انرژی که مصرف میکند، متفاوت است. قطعات استفاده شده در لیفتراک دیزلی فرق داشته و به همین دلیل مراحل نگهداری و هزینههای آن نیز بیشتر از انواع برقی است. لیفتراک دیزلی معمولا در مکانهای بیرونی استفاده شده و کارهای سنگینتری با آن انجام میشود و معمولا قطعات آن نیاز به نگهداری بیشتری دارد. باتری لیفتراک برقی باید شارژ شود و نگهداری از باتری و شارژ به موقع آن در اولویت است.
یکی از مراحل نگهداری از لیفتراک مراقبت از لاستیکهای این دستگاه است زیرا بیشترین وزن را در حمل بارهای مختلف تحمل میکنند. هر چقدر رسیدگی و نگهداری از لاستیکها کمتر باشد آسیب بیشتری به دستگاه وارد خواهد شد. فرد متخصص در این امر لاستیکها را چک کرده و فرسوده بودن آن را تایید میکند.
تعویض روغن لیفتراک در نگهداری و افزایش طول عمر این دستگاه نقش مهمی دارد. افزایش طول عمر موتور با تعویض به موقع روغن تضمین میشود. برنامهای منظم برای بررسی و تعویض روغن وجود دارد که باید به صورت دقیق انجام گردد. در کنار موارد گفته شده که باید در لیست هفتگی یا ماهانه نگهداری از لیفتراک قرار بگیرد، ترمزهای این دستگاه صنعتی که نقش مهمی در حمل بارهای سنگین به عهده دارند به چک کردن روزانه نیاز خواهند داشت. ترمز جزء قطعات حساسی است که در مواقع نگران کننده باید به درستی عمل نماید.
برنامه مشخص برای نگهداری و بررسی تجهیزات دستگاه
برای نگهداری از لیفتراک خود باید از افراد متخصص که برنامه جامعی برای این کار در نظر دارند، کمک بگیرید. در لیست بازرسی از بخشهای مختلف لیفتراک، دسته بندی بر اساس عملکرد را در نظر میگیرند. ابزارهای مکانیکی مانند دکل، بالابر، زنجیر و…. سیستم موتور، سیستمهای هشدار دهنده دستگاه، ترمز و لاستیک لیفتراک هر کدام به صورت جداگانه و برنامه مشخص روزانه، هفتگی، ماهانه مورد نگهداری و تعمیر قرار میگیرد.
یکی از برنامههایی که باید به صورت مدام در لیست نگهداری از لیفتراک گنجانده شود، تمیز کردن بخشهای مختلف این دستگاه صنعتی است. به هیچ وجه از لیفتراکهایی که دچار آسیب شدهاند تا قبل از رفع ایراد آن استفاده نکنید. لیفتراکهایی که با برق و سوخت کار میکنند، را بدون نیروی محرکه قرار ندهید و همیشه مراقب شارژ شدن و تامین سوخت آن باشید.
نگهداری از لیفتراک شامل بررسی فعالیت هایی است که باید توسط این ابزار تامین شود، به عنوان مثال حجم باری که در روز قبل توسط دستگاه جابجا شده و ابزارهایی که در آینده توسط دستگاه جابجا خواهد شد. بررسی فنی انجام شده و قطعاتی که نیاز به تعمیر داشته باشند، تعمیر یا تعویض میشوند. نیروی خدماتی مجرب دستگاه صنعتی لیفتراک را از نظر مختلف تنظیم میکند. با بررسی بخشهای مختلف دستگاه لیفتراک و جلوگیری از فرسودگی زود هنگام این دستگاه، برای مدت طولانی از آن در پروژهای مختلف استفاده نمایید.
همچنین ببینید: ریچ تراک و هر آنچه باید درباره آن بدانید!