لوگو لیفتراک مهران
نشانی
ازادگان غرب به شرق.بعد از خیابان ایرانخودرو دیزل
ساعات کاری
8 صبح الی 4 بعدازظهر

تاریخچه و تکامل لیفتراک

4 آگوست 2024 109 بازدید بدون دیدگاه
تاریخچه لیفتراک

بشر از هزاران سال قبل به‌دنبال ساخت ابزارها و اختراعاتی بوده است که به راحتی و سرعت انجام کارها کمک کند. از زمان اختراع چرخ و سپس اختراع برق، شاهد تحولات عظیمی در ساخت ماشین‌آلات بزرگ و کوچکی بودیم که هرکدام از آن‌ها با قابلیت‌های منحصربه‌فرد خود، موجب سهولت انجام کارهای مختلف شدند. در این میان، تاریخچه لیفتراک و سیر تحولات آن، تاثیر قابل توجهی در پیشرفت تکنولوژی و صنایع مختلف داشته است. لیفتراک، ماشینی است که با هدف حمل، جابجایی و انبار کردن وسایل مختلف به کمک صنایع و مجموعه‌های متنوع آمده و انجام بسیاری از کارها را آسان نموده است. این دستگاه کاربردی در طرح‌ها، اشکال و ظرفیت‌های مختلف تولید می‌شود و سوخت آن‌ها از سوخت‌های گازی و فسیلی تا انرژی الکتریکی(برق) متغیر است. در ادامه نگاهی به تاریخ شکل‌گیری و توسعه لیفتراک می‌اندازیم.

تاریخ ثبت اختراع اولین لیفتراک

در بررسی تاریخچه لیفتراک، باید به سال 1867 بازگردیم؛ همان زمانی که اولین ماشین بلندکردن و حمل بار اختراع شد. این ماشین، طراحی بسیار ساده‌ای داشت و اجزای اصلی آن را یک بالابر، یک قاب عمودی و یک سکوی کنسول تشکیل می‌داد. این مجموعه درکنار هم، ماشینی را به‌وجود آورده بود که با اتصال به گاری، امکان حمل و جابجایی لوازم مختلف را فراهم کرده بود. این اختراع اگرچه در نگاه اول ساده و معمولی به‌نظر می‌رسد؛ اما زحمت کارگران را از حمل فیزیکی وسایل سنگین، کم کرده بود.

سال 1887 نیز در تاریخ تکامل لیفتراک، سال مهمی به‌شمار می‌رود؛ چراکه نسخه جدید لیفتراک با قابلیت‌های بیشتر اختراع شد. درست بیست سال بعد از اختراع اولین لیفتراک، شاهد ساخت یک بالابر قابل حمل بودیم که با رونمایی از مکانیزم بالابر، توانایی بالابردن سکوی کنسول را تا چند سانتی‌متر بالاتر(حرکت به‌صورت عمودی) را داشت. تعمیرگاه لیفتراک مهران در ادامه به بررسی بیشتر این مقوله جذاب میپردازد.

لیفتراک در گذشته

تاریخچه لیفتراک در اوایل قرن بیستم

در اوایل قرن بیستم و پیش از جنگ جهانی اول، شاهد ورود نیروی برق به ماشین‌آلات مختلف هستیم. در سال 1906، شرکت‌های راه‌آهن برای حمل چمدان‌ها از گاری‌های چهارچرخ استفاده می‌کردند. در این میان، راه‌آهن پنسیلوانیا، با کمک یک باتری، حرکت و استفاده از این چهارچرخ‌ها را آسان‌تر کرد. جالب است بدانید که در تاریخچه لیفتراک، این اختراع به‌عنوان اولین کامیون صنعتی و برقی در جهان شناخته می‌شود. همچنین این اتفاق به‌عنوان آغازی برای جایگزینی کامیو‌ن‌های موتوردار به‌جای کامیون‌های دستی بود.

سه سال بعد از این اختراع، درست در سال 1909، اختراع اولین کامیون صنعتی و تمام فولادی به‌ثبت رسید. این ماشین‌ها، یک قاب فولادی داشتند که به مکانیزم بلندکردن در جهت عمودی و افقی مجهز شده بودند. این اختراع، کارگران را از شر تحمل بارهای سنگین و انتقال آن‌ها به بخش‌های مختلف، خلاص کرده بود.

در ادامه این روند، ماشین جدیدی که لیفتراک هیدرولیک نام داشت، در سال 1913 ثبت اختراع شد. این اختراع، دنیای ماشین‌های بالابر را دگرگون کرد و راحتی و سرعت کارها را به‌ارمغان آورد؛ اما حیف که با وجود محدودیت‌های تولید لیفتراک هیدرولیک، استفاده گسترده از آن تا دهه‌های بعدی زمان برد.

بیشتر بدانید: همه چیز درمورد لیفتراک برقی

اوج تکامل لیفتراک در جنگ جهانی اول

تاریخچه لیفتراک در زمان جنگ جهانی اول، بسیار جذاب و شنیدنی است؛ چراکه محدودیت‌هایی مانند کمبود نیروی کار انگیزه بزرگی برای رسیدن به فناوری‌های جدید برای حمل‌ونقل بار شد. با قراردادهای جنگی دولتی و رفتن اجباری به سربازی، شاهد کمبود چشم‌گیر نیروی کار و عقب ماندن روند تولید کارخانجات مختلف بودیم. در این زمان نیاز به ابزارهای کارآمد برای حمل و جابجایی کالاها و مواد خام، شدیدتر احساس می‌شد.

در نتیجه این شرایط، در سال 1915 ماشینی با عنوان جرثقیل حمل بمب طراحی و اختراع شد. درست است که هنوز لیفتراک اختراع نشده است؛ اما اختراع این ماشین‌آلات راه را برای طراحی لیفتراک‌های امروزی هموار کرده‌اند.

شباهت ماشین های حمل بار به لیفتراک در زمان جنگ جهانی دوم

در دهه 1940 در تاریخچه لیفتراک؛ یعنی در زمان جنگ جهانی دوم و سال‌های پس از آن، ماشین‌آلات حمل بار و انبارداری به لیفتراک‌های امروزی شبیه‌تر شدند. افزایش نیاز شدید کارخانه‌ها و مشاغل مختلف به حمل بار آسان و سریع، تولید ماشین‌هایی که بتوانند در یک شیفت کاری کامل، همراه کارگران باشند را بیشتر کرد. لیفتراک‌هایی که در دهه 1940 تولید می‌شدند، ابعاد بزرگی داشتند و حرکت و مانور دادن آن‌ها فقط در فضای وسیع امکان‌پذیر بود. این محدودیت باعث تولید اولین لیفتراک برقی با قابلیت حرکت در فضاهای تنگ در سال 1954 شد. همچنین این لیفتراک که محصول یک شرکت بریتانیایی بود، توانایی بلند کردن کالاها تا ارتفاع 15 متر را نیز داشت.

تاریخچه لیفتراک ها

تاریخچه لیفتراک از دهه 1970 تا به امروز

در دهه 1960، قابلیت‌های بالابری زیادی به لیفتراک‌ها اضافه شد؛ اما همچنان نگرانی‌هایی برای ایمنی این دستگاه‌ها وجود داشت. به‌عنوان مثال، سقوط کالاهای سنگین از ارتفاع زیاد ممکن است با آسیب‌های جدی به کارگران یا دستگاه همراه باشد. بنابراین توجه به ایمنی لیفتراک‌ها به اصلی‌ترین دغدغه در طراحی و تولید این ماشین‌آلات کاربردی تبدیل شد. افزودن حفاظ‌هایی در بالای سر اپراتور و پشتی‌های بار، مهم‌ترین اقداماتی بود که به افزایش ایمنی لیفتراک‌ها کمک کرد. به این شکل، اپراتور دستگاه هم دربرابر واژگونی ماشین و هم سقوط بار، ایمن است.

چه کسی لیفتراک را اختراع کرد؟

بدون شک در بررسی تاریخچه لیفتراک، این سوال ذهن شما را به خود مشغول کرده است که پشت اختراع لیفتراک نام چه کسی وجود دارد. متاسفانه درباره این موضوع که چه کسی مخترع اصلی لیفتراک است، مدرک و منبع موثقی وجود ندارد. با این وجود با توجه به روند تکامل و پیشرفت این دستگاه کاربردی برای حمل و جابجایی بار، می‌توان این افراد را به‌عنوان مخترعان اصلی و تاثیرگذار لیفتراک معرفی کنیم:

  •  فردی به‌نام بیل که در سال 1923 یک لیفتراک برقی با چنگال و دکل را اختراع کرد.
  •  فردی به‌نام کلارک که در سال 1924 تراکتور دیوت اصلاح شده را با چنگال و دکل اختراع کرد.

 

همچنین بخوانید: هزینه های جانبی خرید و اجاره لیفتراک

سخن پایانی

لیفتراک ازجمله کاربردی‌ترین ماشین‌آلات صنعتی است که در زمینه حمل، جابجایی و انبارکردن بار قابل استفاده است. بدون اغراق در تمام صنایع، کارخانجات، فروشگاه‌ها، بنادر، فرودگاه‌ها و… حداقل یک ماشین لیفتراک برای جابجایی مواد خام، تولیدات و انبارکردن وسایل مختلف به‌چشم می‌خورد. با توجه به حضور پررنگ انواع لیفتراک در صنایع مختلف، در این مطلب به بررسی کامل تاریخچه لیفتراک و سیر پیشرفت و تکامل آن پرداختیم. همچنین برای بازسازی لیفتراک خود با کارشناسان ما در تماس باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
موجود است، هم‌اکنون میتوانید سفارش دهید!
ناموجود!
Call Now Button