7 کلاس لیفتراک و تفاوت آن ها
لیفتراک ها، ماشین آلاتی هستند که برای منتقل کردن بار به کار گرفته می شوند. این تجهیزات در مکان های مختلف مانند کارخانجات تولید کننده و انبار پخش به منظور انتقال و بالا بردن اجسام حجیم مورد استفاده قرار می گیرند. کلاس لیفتراک متفاوت است و این ماشین آلات انواع گوناگونی دارند. طبقه بندی آن و آشنایی کامل با انواع کلاس لیفتراک انتخاب محصول مناسب را برای شما آسان می کند. لیفتراک ها دارای ابعاد و انواع مختلفی هستند و هر کدام به منظور کارایی و کاربرد خاصی طراحی شده اند. لیفتراک ها در 7 کلاس دسته بندی می شوند که عبارتند از:
- کلاس I لیفتراک برقی
- کلاس II لیفتراک با موتور احتراق داخلی
- کلاس III پالت تراک
- کلاس IV ریچتراک
- کلاس V استاکر لیفتراک
- کلاس VI ساید لودر
- کلاس VII تله هندلر
برای خرید و فروش لیفتراک با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
کلاس I: لیفتراک برقی
لیفتراک برقی مناسب برای استفاده در انبار و یا کارگاه هایی با فضای بسته است. به طور کلی این ماشین آلات برای انجام فعالیت هایی که نیاز به سرعت بالایی دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از مهم ترین مزایای لیفتراک برقی:
- هدایت و کنترل کلاس لیفتراک برقی توسط یک موتور الکتریکی صورت می پذیرد. لیفتراک های برقی به دلیل آن که از طریق موتور الکتریکی تغذیه می شوند، قابلیت استفاده در فضای داخلی را دارند.
- طول عمر باتری لیفتراک برقی به عواملی مانند نوع باتری، بارگذاری مناسب، سرویس و نگهداری مرتب بستگی دارد. زمانی که باتری این ماشین آلات به طور مرتب سرویس شود، عملکرد باتری بهینه خواهد شد.
- این نوع ماشین آلات سازگار با محیط زیست هستند و در هنگام کار خود هیچگونه آلایندگی ایجاد نمی کنند. با بهره گیری از این نوع لیفتراک می توان به کیفیت بهتر هوا و کاهش انتشار گاز CO2 کمک نمود.
- لیفتراک های برقی از نظر ظرفیت با یکدیگر متفاوتند و حداکثر باری را که این ماشین ها حمل می کنند، 3 تن است.
- لیفتراک های برقی دارای قطعات جنبنده کمتری هستند و لرزش بسیار کمی را در هنگام عملکرد خود ایجاد می کنند. در نتیجه آلودگی صوتی آن ها نسبت به لیفتراک با موتور احتراق داخلی کمتر است.
جالب است بدانید: انواع لیفتراک و کاربرد آن ها
کلاس II: لیفتراک با موتور احتراق داخلی
کلاس لیفتراک با موتور احتراق داخلی ( گازوئیلی و بنزینی) از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. این نوع لیفتراک به دلیل قابلیت اطمینان، سهولت در استفاده و برخورداری از قطعات ساده در کسب و کارهای زیادی به کار گرفته می شود. از جمله رایج ترین موتورها در تجهیزات صنعتی می توان به موتور احتراق داخلی اشاره نمود.
لیفتراک با موتور احتراق داخلی دارای قیمت پایین تری نسبت به لیفتراک های برقی است. به همین خاطر مناسب برای مشاغلی بوده که به لیفتراک نیاز دارند، اما سرمایه لازم برای خرید نوع برقی آن را ندارند. یکی از بارزترین ویژگی های این نوع لیفتراک آن است که امکان استفاده از دستگاه در فضای داخلی و محیط باز وجود دارد. ظرفیت بار آن نسبتا بالا بوده به همین علت از آن در طیف گسترده ای از مشاغل و محیط ها استفاده می نمایند.
کلاس لیفتراک با موتور احتراق داخلی زمانی که یک عملیات چند شیفتی اجرا می شود، انتخاب جذابی به نظر می رسد. سوخت گیری این ماشین بسیار سریع و آسان است و برای سوختگیری به حدوداً ۵ دقیقه زمان نیاز دارد. سپس اپراتور می تواند در چندین شیفت به طور موثر از آن استفاده کند.
کلاس III: پالت تراک
پالت تراک در دو نوع دستی و برقی طراحی و ساخته شده است. نوع دستی آن قادر به تحمل بار با وزن ۲۵۰۰ کیلوگرم است. پالت تراک ها در مقایسه با سایر محصولات به خدمات کمتری نیاز دارند و عدم استفاده از سوخت موجب کاهش هزینه آن می شود. این تجهیزات نقل و انتقال بارهای حجیم را ظرف کوتاه ترین زمان ممکن انجام می دهند و سبب افزایش بهره وری و کارایی در صنایع خواهند شد.
پالت تراک نسبت به سایر لیفتراک ها از ابعاد کوچک تری برخوردار است. ابعاد و سایز کوچک آن سبب استفاده راحت در فضاهای باریک و گوشه ها می شود. در انباری که فضای کافی برای تجهیزات به منظور جابجایی بار و مواد وجود ندارد، پالت کامیون ها انتخاب مناسبی به شمار می روند.
کلاس IV: ریچتراک
ریچتراک ها، تجهیزاتی هستند که در انبارهای باریک و مرتفع مورد استفاده قرار می گیرند. منعطف بودن این دستگاه موجب جابجایی راحت پالت های مختلف می شود. امکان استفاده از این دستگاه در راهروهای باریک با عرض CM240 وجود دارد.
نگهداری و تعمیر و بازسازی لیفتراک بسیار آسان است و با طراحی ایستاده ای که دارد، سبب ایجاد یک میدان دید وسیع برای اپراتور می شود. این دستگاه مجهز به یک محفظه ایمن برای کاربر بوده و سایز کوچک آن حمل و نقل آسان دستگاه را ایجاد می کند.
بیشتر بخوانید: تفاوت لیفتراک و ریچ تراک
کلاس V: استاکر لیفتراک
کلاس لیفتراک استاکر یکی از کلاس های لیفتراک می باشد که برای حمل انواع موادی که وزن سنگینی دارند و جابجایی آن ها توسط افراد کار طاقت فرسا و غیر ممکن است، مورد استفاده قرار می گیرد. جک تعبیه شده در این نوع لیفتراک توسط اپراتور عمل می نماید و به تخلیه و یا بارگیری وسایل مورد نیاز کمک می کند.
استاکر لیفتراک مناسب برای استفاده در کارگاه های کوچک است. یکی از نکات حائز اهمیت در هنگام استفاده از این نوع لیفتراک آن است که از جابجایی بارهایی که وزن بسیار سنگینی دارند، خودداری نمایید. بارهای بسیار سنگین خطر واژگونی این نوع لیفتراک را به همراه دارند.
کلاس VI: ساید لودر
زمانی که قصد جابجایی بارهای طولانی و حجیم را دارید، ساید لودر بهترین انتخاب است. معمولاً از این نوع لیفتراک در انبارهای مبلمان و یا برای جابجایی تیرآهن های فولادی استفاده می نمایند. برخلاف سایر کلاس های لیفتراک، ساید لودرها به چرخش احتیاج ندارند. بنابراین با قرار گرفتن در کنار قفسه می توانند به آسانی بارگیری را انجام دهند. محل قرار گیری بار در بخش جانبی این دستگاه است به همین خاطر اپراتور دید کاملی نسبت به جلو و عقب دارد.
کلاس VII: تله هندلر (تلسکوپی)
تله هندلرها وسایل نقلیه صنعتی هستند که در ظرفیت های مختلف و برای اهداف گوناگونی طراحی شده اند. این نوع وسایل نقلیه دارای چهار چرخ هستند و بهترین نوع دستگاه برای حرکت در زمین های ناهموار به شمار می روند. این لیفتراک ها به تمامی جهات حرکت می کنند. امیدوارم از این مطلب تعمیرگاه لیفتراک مهران بهره کافی را برده باشید.