لوگو لیفتراک مهران
نشانی
ازادگان غرب به شرق.بعد از خیابان ایرانخودرو دیزل
ساعات کاری
8 صبح الی 4 بعدازظهر

مقایسه هزینه‌های نگهداری لیفتراک‌های برقی و دیزلی

18 نوامبر 2024 8 بازدید بدون دیدگاه
نگهداری لیفتراک

لیفتراک‌ها را می‌توانیم در قالب ماشین‌های صنعتی پرکاربردی تعریف کنیم که در محیط‌های مختلف اعم از کارگاه‌ها، کارخانه‌ها یا محیط‌های خارج از آن‌ها، در راستای جابجایی بارهای مختلف ازجمله باهدف انبار کردن مورداستفاده قرار می‌گیرند. با توجه به نقش تعیین‌کننده آن‌ها در حمل و جابجایی بارها که طبیعتاً هر طیفی از بارها ویژگی‌های هندسی و وزنی و درجه حساسیت‌های ویژه خود را دارند، مشخص است که عملکرد صحیح و اصولی آن‌ها تا چه حد تعیین‌کننده است؛ اما آنچه به‌اندازه عملکرد خود لیفتراک اهمیت دارد و در این مقاله قصد داریم پیرامون آن بیشتر صحبت کنیم، بحث مربوط به نگهداری از لیفتراک‌ها است. لازم است این نکته را مدنظر قرار دهیم که در کنار نقش حیاتی عملکرد صحیح لیفتراک‌ها برای حفظ بهره‌وری صنایع، ازآنجایی‌که لیفتراک‌ها جزو خطرآفرین‌ترین ماشین‌آلات صنعتی در سرتاسر جهان محسوب می‌شوند که طبق آمارها سالانه افراد زیادی به دلیل سهل‌انگاری و عدم آموزش‌های کافی و عدم عملکرد ایمن و صحیح لیفتراک‌ها که ازجمله ناشی از عدم نگهداری صحیح آن‌ها می‌تواند باشد، دچار آسیب جدی جانی و حتی مرگ می‌شوند و حتی برخی از آن‌ها مانند لیفتراک‌های دیزلی با انتشار گازهای سمی باعث آلوده سازی محیط کاری می‌شوند؛ توجه به بحث نگهداری و بازرسی آن‌ها بیش‌ازپیش برایمان آشکار می‌شود و طبیعتاً یکی از ابعاد مهم در بحث نگهداری و تعمیرات، بعد اقتصادی و هزینه سرویس و نگهداری لیفتراک‌ ها است که البته لازم است به دید سرمایه‌گذاری جانی و مالی و افزایش بهره‌وری به آن نگاه کنیم؛ چون تبعات عدم هزینه کردن در نگهداری لیفتراک‌ها و سایر تجهیزات و ماشین‌آلات بسیار پرهزینه‌تر خواهد بود. ممنون که با ما همراهید.

انواع لیفتراک‌ها بر اساس سوخت

در اشاره به انواع مختلف لیفتراک‌ها، می‌توانیم بگوییم که لیفتراک‌ها را بر اساس شاخص‌های مختلفی می‌توانیم دسته‌بندی کنیم که ازجمله آن‌ها تقسیم‌بندی بر اساس نوع سوخت مصرفی‌شان است. در این راستا می‌توانیم لیفتراک‌ها را ازجمله به انواع لیفتراک‌های دیزلی، لیفتراک‌های برقی، لیفتراک‌های دوگانه‌سوز و لیفتراک‌های بنزینی تقسیم‌بندی کنیم. البته بر اساس نوع سوخت می‌توانیم تقسیم‌بندی‌های دیگری هم قائل باشیم؛ به‌عنوان‌مثال لیفتراک‌های برقی و احتراق داخلی؛ اما در اینجا تقسیم‌بندی اول بیشتر مدنظر ما است. در ادامه بحث می‌خواهیم قدری بیشتر پیرامون دو نوع از این لیفتراک‌ها، لیفتراک‌های برقی و لیفتراک‌های دیزلی، صحبت کنیم.

آشنایی بیشتر با لیفتراک‌های برقی و دیزلی

در مورد آشنایی با لیفتراک‌های برقی و دیزلی، می‌توانیم بگوییم همان‌گونه که نام آن‌ها نیز گویا است، در لیفتراک‌های برقی از انرژی الکتریکی یا همان برق برای کار کردن آن‌ها استفاده می‌شود. استفاده از لیفتراک‌های برقی به‌عنوان فنّاوری مدرن‌تر، طبیعتاً دارای نقاط قوت ویژه خود است؛ به‌عنوان‌مثال از انتشار گازهای گلخانه‌ای که ماهیت سمی دارد، هم در محیط‌های کاری و هم در محیط‌زیست جلوگیری می‌شود. از دیگر مزایای لیفتراک‌های برقی در کنار کاهش آلودگی هوا، می‌توان به کاهش آلودگی صوتی اشاره کرد؛ چون این نوع سیستم‌ها با صدای بسیار کم یا بدون صدا کار می‌کنند؛ در کنار مزایای بسیار تعیین کنند، لیفتراک‌های برقی دارای چالش‌های مربوط به خود نیز هستند.

لیفتراک‌های دیزلی از دیگر انواع لیفتراک‌ها هستند که با سوخت دیزل یا همان گازوئیل کار می‌کند و معمولاً دارای قدرت بالاتری برای حمل و جابجایی بارها هستند و روال استفاده از آن‌ها سریع‌تر است. این ویژگی در کاربردهایی که زمان و سرعت دارای اهمیت بیشتری است، بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرند. با توجه به جنبه آلوده سازی محیط بسیار مهم است تا در فضاهای باز مورداستفاده قرار بگیرند.

همچنین ببینید: همه‌چیز درباره لیفتراک کوماتسو

 

هزینه نگهداری لیفتراک برقی

هزینه نگهداری لیفتراک و ارتباط مستقیم آن با بحث ایمنی

یکی از مهم‌ترین مباحث در تمامی تجهیزات، تأسیسات و ماشین‌آلات و در کل می‌توان گفت در تمامی جنبه‌ها ازجمله ابعاد صنعتی و محیط‌های صنعتی، بحث مربوط به ایمنی و امنیت محیط است که ازجمله موارد بسیار مهم و دخیل در این فرایند، در کنار ابعادی مانند آموزش افراد و غیره، بحث مربوط به تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات مورداستفاده در آن محیط‌ها است. در ارتباط با محیط‌های دارای لیفتراک‌های مختلف، اعم از برقی و دیزلی نیز، نگهداری از آن‌ها یکی از موارد بسیار مهم و تعیین‌کننده است؛ پس لازم است جدیت کامل و هزینه‌های لازم در نگهداری لیفتراک‌ها صورت بگیرد. پیرامون نکات مهم در بحث تعمیر و نگهداری لیفتراک‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • پیروی کامل از دستورالعمل‌ها و استانداردهای روز ملی و بین‌المللی در حیطه تعمیرات، نگهداری و بازرسی لیفتراک‌ها
  • ملاحظات ویژه مندرج در دفترچه هر نوع خاص از لیفتراک‌ها
  • استفاده از نیروهای متخصص آموزش‌دیده، به‌روز و دارای صلاحیت کافی برای هرگونه مداخلات در این زمینه؛ ازجمله بازرسی، تعمیر و تعویض قطعات و غیره.
  • بازرسی کامل و دقیق در بازه‌های زمانی تعریف‌شده، مطابق دستورالعمل‌ها؛ حتی اگر الزاماً و در ظاهر مشکلی نبوده و نیاز به تعمیر احساس نشود، لازم است چک کامل صورت بگیرد.
  • نظارت بر تمامی سیستم‌ها و عملکرد صحیح یک‌به‌یک آن‌ها؛ ازجمله سیستم سوخت‌رسانی
  • در دسترس بودن قطعات یدکی و نیروهای متخصص برای تعویض
  • استفاده از قطعات یدکی باکیفیت، معتبر و استاندارد

طبیعتاً انجام مراحل بالا به‌صورت تخصصی و اصولی مستلزم هزینه خواهد بود؛ تعیین هزینه‌های مربوط به نگهداری، به عوامل متعددی، ازجمله عوامل بالا، میزان استهلاک، نوع لیفتراک و قیمت‌های روز آیتم‌ها بستگی دارد؛ اما یادآوری می‌کنیم هرگونه هزینه اصولی در نگهداری لیفتراک‌ها معادل سرمایه‌گذاری‌های اساسی در ابعاد مختلف محسوب می‌شود و نباید هیچ‌گونه قصوری درزمینهٔ نگهداری صوت بگیرد؛ چون باعث ایجاد هزینه‌های بسیار بالاتر و بعضاً غیرقابل‌جبران مانند هزینه‌های جانی خواهد بود.

لازم است در بحث نگهداری ماشین‌آلات مانند نگهداری لیفتراک‌ها و در بحث تعمیر و تعویض و چک و غیره، اصول ایمنی به‌طور کامل آموزش داده‌شده و رعایت شود؛ مانند وضعیت دستگاه، وضعیت سیستم سوخت قبل از اعمال هرگونه موردی، پوشش کارکنان و غیره.

هزینه نگهداری لیفتراک دیزلی

نگاهی مقایسه‌ای به هزینه‌های نگهداری لیفتراک های برقی و دیزلی

در راستای اشاره به تفاوت‌های بین هزینه‌های نگهداری لیفتراک‌های برقی و دیزلی، می‌توانیم بگوییم لیفتراک‌های برقی، در کنار مزایای متعدد مانند سازگاری بالاتر با محیط‌زیست، عدم انتشار آلاینده‌های سمی در محیط کاری، عدم ایجاد آلودگی صوتی و فراهم کردن آرامش بیشتر در محیط و غیره، دارای هزینه‌های نگهداری و تعمیرات پایین‌تری نیز نسبت به لیفتراک‌های دیزلی هستند. در مورد علت بالاتر بودن هزینه‌های نگهداری لیفتراک‌های دیزلی، می‌توانیم به برخورداری آن‌ها از سیستم‌های پیچیده‌تر نسبت به لیفتراک‌های برقی، ازجمله موتورهای احتراقی اشاره‌کنیم؛ البته این مورد را نیز عنوان بکنیم که در برخی مواقع، هزینه‌های نگهداری لیفتراک‌های برقی نیز در مواردی مانند شارژ باتری یا برخی مسائل پیرامون آن ممکن است بالا باشد؛ اما در حالت کلی نسبت به لیفتراک‌های دیزلی، از هزینه‌های نگهداری پایین‌تری برخوردارند.

بیشتر بدانید: آشنایی با انواع لیفتراک: دیزلی، برقی و دوگانه‌سوز

مروری بر آنچه گفتیم

در مقاله حاضر پیرامون لیفتراک‌های برقی و لیفتراک‌های دیزلی از منظر هزینه‌های نگهداری این نوع از لیفتراک‌ها صحبت کردیم و به اهمیت توجه به بعد نگهداری از آن‌ها، به‌عنوان یکی از ابعاد کلیدی و تعیین‌کننده از جنبه‌های مختلف نظیر امنیت محیط، ایمنی کارکنان، بهره‌وری و غیره اشاره داشتیم و همچنین مطابق معمول به اهمیت رعایت اصول و نکات ایمنی در اعمال این فرآیندها و استفاده از نیروهای متخصص و آموزش‌دیده تأکید داشتیم. همچنین لازم است این نکته را مدنظر داشته باشیم که در تمامی فرایندهای مربوط به لیفتراک‌ها اعم از انتخاب و خرید و فروش لیفتراک ، رانندگی لیفتراک، کار کردن در محیط‌هایی که لیفتراک‌ها نیز مشغول به کارند، بحث تعمیر و نگهداری لیفتراک‌ها و غیره، لازم است نکات ایمنی و دستورالعمل‌ها به‌طور کامل موردتوجه قرار گیرد. در مورد هزینه‌های نگهداری لیفتراک‌های برقی و دیزلی هم عنوان کردیم که هزینه‌های نگهداری لیفتراک برقی درمجموع نسبت به هزینه نگهداری لیفتراک دیزلی پایین‌تر است و به لحاظ زیست‌محیطی و عدم آلوده کردن محیط نیز گزینه مطلوب‌تری از این ابعاد است.

عدم نگهداری اصولی و عدم عملکرد صحیح و ایمن لیفتراک‌ها، علاوه بر جمیع مخاطرات می‌تواند هزینه‌های مربوط به نگهداری آن را به طرز چشمگیری افزایش دهد و طول عمر آن‌ها را نیز کاهش.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
موجود است، هم‌اکنون میتوانید سفارش دهید!
ناموجود!
Call Now Button