لوگو لیفتراک مهران
نشانی
ازادگان غرب به شرق.بعد از خیابان ایرانخودرو دیزل
ساعات کاری
8 صبح الی 4 بعدازظهر

آشنایی با انواع لیفتراک: دیزلی، برقی و دوگانه‌سوز

10 نوامبر 2024 21 Views No Comments
انواع لیفتراک

در این مقاله قصد داریم در کنار مروری بر انواع لیفتراک به‌عنوان تجهیزاتی مهم در صنایع مختلف که نقش مهمی در جایجایی بارها دارند و آن‌ها را می‌توانیم در قالب ماشین‌های صنعتی تعریف کنیم که برای حمل‌ونقل و انبار کردن بارهای مختلف در محیط‌های صنعتی و کاری مختلف طراحی و تولید می‌شوند، با سه نوع مهم آن‌ها به لحاظ نوع سوخت مصرفی، شامل لیفتراک دیزلی، لیفتراک برقی و لیفتراک دوگانه‌سوز آشنا شویم. در حالت کلی در نظر داشته باشیم که حوادث مربوط به لیفتراک‌ها بسیار بالاست و سالانه جان افراد بسیاری را می‌گیرد؛ ازاین‌رو بسیار مهم است علاوه بر توجه کافی به انتخاب نوع مناسب لیفتراک، نظارت کامل بر عملکرد صحیح و دقیق و ایمن انواع لیفتراک‌ های داشته و شرایط سرویس و نگهداری لیفتراک کاملاً و به‌دقت توسط افراد متخصص و صاحب صلاحیت رعایت شود و آموزش‌های مرتبط و به‌روز را به کارکنان، نه‌تنها صرفاً به اپراتورها بلکه به افرادی که در محیط دارای لیفتراک مشغول فعالیت هستند داده و نظارت منسجم بر ایمنی محیط و دستگاه صورت بگیرد. هرگونه سهل‌انگاری در هریک از این ابعاد می‌تواند منجر به آسیب جانی به افراد شود.

آشنایی کلی با لیفتراک‌ها

لیفتراک‌ها از قرن بیستم اختراع‌شده و به بخشی جدایی‌ناپذیر از صنعت مدرن تبدیل‌شده‌اند. در جهان امروز لیفتراک‌ها یکی از تجهیزات ضروری در صنایع متعدد به شمار می‌رود و انتخاب لیفتراک مناسب برای شرکت‌ها، کارخانه‌ها و انبارها بسیار مهم است. این ماشین‌ها برای بلند کردن و جابجایی بارهای سنگین در مکان‌های مختلف مانند انبارها و کارخانه‌ها استفاده می‌شوند. آن‌ها در مکان‌های متنوعی ازجمله پروژه‌های ساخت‌وساز و مزارع و محیط‌های داخل کارخانه‌ها و کارگاه‌ها به کار می‌روند و به تسهیل کار در صنایعی که نیاز به حمل بارهای سنگین دارند، کمک می‌کنند. همان ماشین‌آلاتی که به‌موازات نیروهای کاری در کارخانه‌ها دررفت و آمد و جابه‌جایی بارها مشغول می‌شوند.

در راستای اشاره به تجهیزات مختلف لیفتراک‌ها می‌توانیم به بدنه لیفتراک، وزنه تعادلی، اتاق یا کابین راننده، حفاظ بالاسری، نیروی محرکه، سیلندر هیدرولیک، سیستم ترمز لیفتراک، پدال کلاچ و سایر ملحقات اشاره داشته باشیم که بسته به نوع فعالیت و هدف استفاده، در اشکال و ظرفیت‌های مختلف تولید و در صنایع مرتبط مورداستفاده قرار می‌گیرند.

مانند بسیاری از تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی دیگر، لیفتراک‌ها نیز در انواع و مدل‌های مختلفی در بازار موجود هستند که لازم است با توجه به نیاز پروژه، نوع مناسب آن انتخاب شود. به‌عنوان‌مثال برخی از لیفتراک‌ها برای حمل بارهای سبک طراحی‌شده‌اند؛ درحالی‌که برخی دیگر برای بارهای سنگین مناسب هستند. کیفیت، کارایی، ایمنی و قیمت لیفتراک، دارا بودن استانداردهای ملی و بین‌المللی به همراه شرایط ضمانت و خدمات پس از فروش، از مسائلی هستند که خریداران لازم است موردتوجه قرار بدهند.

بیشتر بدانید: همه‌چیز درباره لیفتراک کوماتسو

لیفتراک برقی

انواع لیفتراک های به لحاظ نوع سوخت مصرفی

مبتنی بر نوع سوخت مصرفی در لیفتراک‌ها، می‌توانیم آن‌ها را به پنج دسته اصلی تقسیم کنیم. لیفتراک دیزلی، لیفتراک برقی، لیفتراک گازی، لیفتراک دوگانه‌سوز (گاز و بنزین) و لیفتراک بنزینی. هر یک از این لیفتراک‌ها دارای نقاط قوت و چالش‌های مربوط به خود هستند و انتخاب نوع مناسب آن بستگی به لحاظ و ارزیابی عوامل متعدد خواهد داشت. در ادامه قصد داریم سه نوع از لیفتراک‌های مذکور، دیزلی، برقی و دوگانه‌سوز را بیشتر موردبررسی قرار بدهیم.

آشنایی با لیفتراک‌های دیزلی

ازجمله لیفتراک‌های پرکاربرد و متداول که برای حمل بارهای سنگین مناسب است و در شرایط آب و هوایی مختلف کارایی خوبی از خود نشان می‌دهد، می‌توانیم به این لیفتراک‌ها اشاره داشته باشیم. این لیفتراک‌ها در انواع 3 تا 40 تن و حتی بالاتر در بازار موجود هستند که مهم است صرفاً با توجه به محدوده ظرفیت و لحاظ حاشیه اطمینان، بار به آن‌ها تحمیل شود. این لیفتراک‌ها ازجمله برای جابجایی بارهای سنگین در مسافت‌های طولانی و سطوح ناهموار طراحی‌شده‌اند. باتوجه به‌این‌که موتورهای دیزلی می‌توانند گشتاور بالاتری را نسبت به دوگانه سوز یا الکتریکی تولید کنند، به آنها این امکان را می‌دهد که کارهای مهم‌تری را انجام بدهند. همچنین دارای طول عمر بالاتری هستند و البته هزینه تعمیرات لیفتراک هم بالاتر است. در مقایسه بین سه نوع لیفتراک مورد بحث، این لیفتراک‌ها به دلیل نوع سوخت مصرفی، کمترین سازگاری با محیط زیست دارد که باتوجه به بحران‌های زیست‌محیطی مورد قابل بحثی است.

آشنایی با لیفتراک برقی

لیفتراک برقی را می‌توانیم به‌عنوان نوع بروزتر و جدیدتری از انواع لیفتراک‌ ها نام ببریم که در آن‌ها به‌جای منابع سوخت سنتی مثل بنزین، گازوئیل و گاز، از برق استفاده می‌شود. با توجه به اینکه این نوع لیفتراک‌ها با استفاده از نیروی الکتریکی کار می‌کنند، دارای مزایایی مانند کاهش آلودگی و درنتیجه سازگاری بالاتر با محیط‌زیست و هزینه‌های نگهداری کمتر؛ و قابلیت استفاده در شرایط بهداشتی و محیط‌های بسته و محیط‌های بدون سیستم تهویه مناسب را دارند؛ اما محدودیت‌هایی نیز دارند، ازجمله نیاز به شارژ و هزینه بالای تأمین باتری‌های باکیفیت.

لیفتراک دیزلی

آشنایی با انواع لیفتراک های دوگانه‌سوز

از دیگر انواع لیفتراک های به لحاظ سیستم سوختی لیفتراک‌های دوگانه‌سوز است که همان‌گونه که از نامشان برمی‌آید، از دو سوخت استفاده می‌کنند؛ گاز و بنزین و به‌عنوان لیفتراک‌های هیبریدی نیز شناخته می‌شود و به دلیل انعطاف‌پذیری و توانایی استفاده از دو نوع سوخت، جایگاه ویژه‌ای در صنایع مختلف دارند؛ ازجمله می‌توانند در انبارها و مراکز لجستیک برای جابجایی، ذخیره‌سازی و بارگیری مواد و کالاها در قسمت‌های مختلف استفاده شوند و نیز به کاهش گازهای گلخانه‌ای نیز کمک می‌کنند و دوست داری بالاتری با محیط‌زیست دارند. همچنین زمان صرف شده برای سوخت‌گیری در طول شیفت پایین‌تر است.

خوب است ببینید: انتخاب لیفتراک مناسب

مرور و جمع‌بندی

در مقاله بالا مروری داشتیم به مبحث لیفتراک‌ها با رویکرد لیفتراک‌های دیزلی، برقی و دوگانه‌سوز و با کلیات آن‌ها آشنا شدیم. هر یک از لیفتراک‌ها دارای ویژگی‌های مخصوص به خود هستند و برای انتخاب بهینه لازم است به برگ خریدهای مختلف ازجمله هدف استفاده، میزان بارهایی که قرار است جابه‌جا شوند، مشخصات فیزیکی بارها و محیط کاری و غیره توجه داشته باشیم. ازجمله مواردی که لازم است همواره مدنظر داشته باشیم، این است که هم در مرحله انتخاب و خرید لیفتراک‌ها، هم استفاده اصولی از آن‌ها، نظارت و بازرسی به عملکرد ایمن آن‌ها و نیز آموزش‌های لازم به‌تمامی کارکنان از افراد متخصص و صاحب صلاحیت بهره بگیریم تا از بروز آمدن خسارات جانی و مالی در پروژه‌ها پیشگیری شود. هرگونه پرداخت و توجه و هزینه در این ابعاد سرمایه‌گذاری کلان محسوب می‌شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
Available, you can order now!
Unavailable!
Call Now Button